Mirabeau x Tiko Case | UX

Voor het bedrijf Mirabeau moest ik samen met twee andere studenten hun nieuwe platform ‘Tiko’ evalueren. Tiko is een platform/project die vrouwen in India en Kenia de mogelijkheid biedt om zich te ontwikkelen en geeft hen de kans op een beter leven. Als opdracht moesten wij onderzoek doen naar de doelgroep, de mobiele en desktop-versie van de site. De vraag aan ons was of het platform juist aansloot bij de doelgroep. Deze opdracht is er puur op gericht of het huidige platform aansluit, wij hebben zelf dus geen visuele dingen mogen maken, maar alleen een advies kunnen uitbrengen. Behalve onze procesposter, deze vind je hiernaast.
Inspiratie App | UX

Voor een schoolopdracht heb ik samen met een medestudent in het tweede jaar een App gemaakt voor het vak User Experience Design. De App helpt kunstschilders wanneer zij last hebben van een inspiratietekort. De applicatie biedt afbeeldingen, muziek en schilder-suggesties op basis van bewegingen die je maakt met je kwast. Op de kwast zit een sensor die jouw technieken volgt, de App staat zo in contact met jouw kwast. Je kunt op basis van jouw techniek aanwijzingen krijgen om bij vastlopen andere technieken of tactieken te proberen, wat de inspiratie kan bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan de suggestie ‘schilder eens met uw linkerhand’ of ‘maak eens grovere bewegingen’.

In mijn derde jaar CMD heb ik mij gespecialiseerd in User Experience Design. Mijn passie is om een gebruiker feilloos door een design te leiden. Wanneer een gebruiker optimaal tevreden is, kan een ontwerp pas uitblinken!